Kuukausi saksalaisia viinejä

viinikupla
October 1, 2016

2016-10-01-14-55-07

Asun maassa, jossa tuotetaan valtavasti hyviä viinejä. Alkuun join rieslingejä niin paljon, että melkein jo kyllästyin. Viimeisin ihastukseni on ollut Weissburgunder. Ostan sitä vähän joka käänteessä. En haluaisi jämähtää tällekään mukavuusalueelle, vaan haluan saada kattavamman kuvan saksalaisista viineistä. Se vaatii jonkin verran suunnitelmallisuutta, joten päätin, että julistan lokakuun saksalaisten viinien kuukaudeksi. Tässä kuussa aion juoda ainoastaan asuinmaani antimia, mahdollisimman monipuolisesti. (No okei, tulossa on myös yksi italialainen tasting, mutta se saa luvan olla ainoa poikkeus). Alkuun päästäkseni kävin hakemassa satsin viinejä ruokakaupasta(!), jossa on uskomattoman hyvä viiniosasto.

Seuraavan 31 päivän aikana ei tietenkään ehdi maistaa kaikkia rypäleitä ja tyylejä, jota Saksa tarjoaa. Aiemmin olen kirjoittanut muun muassa Silvanerista ja Trollingerista, joten ne skippaan nyt. Aion laajentaa skaalaani ainakin näillä:

 • vähintään yksi viini maan jokaiselta viinialueelta (tarkista alueet täältä)
 • pientuottajan laatukuohuviini
 • laadukas Spätburgunder
 • punainen cuvée, joka pohjautuu kansainvälisiin rypäleisiin
 • Kerner
 • Scheurebe
 • Rivaner
 • Grauburgunder
 • iäkkäämpi Moselin Auslese

 

Haastan mukaan muutkin viinibloggaajat. Listaa saa muokata omien katvealueidensa mukaan ja viinien saatavuuden mukaan. Onneksi kaikkea ei tarvitse ostaa pulloittain kotiin, loppukuussa Hampurissa on nimittäin luvassa viinimessut.

4 comments on “Kuukausi saksalaisia viinejä”

 1. Onpa kiva haaste! Tosin osallistua en varsinaisesti aio, sillä saksalaisia viinejä tulee kyllä juotua ihan säännöllisesti. (Tai no, ehkä suurin syy on nyt se, että vietämme 2 viikkoa lokakuusta Australiassa, jossa aion kyllä maistella Barossa valleyn herkullisia punaviinejä!) Jos kaipaat suosituksia laadukkaasta Spätburgunderista, niin lukaiseppa juttuni Ahrin alueen Nellesin viinitilasta. Heillä on valikoimissaan palkittu predikaattiluokan spätburgunder, joka ainakin minulle maistui 🙂 http://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/07/06/tunnelmaa-nellesin-viinikellarissa/

  1. Oi sentään, Australiassa ei varmasti tule suotua ajatustakaan saksalaisille viineille 😀 Teen varmasti vielä joskus retken Ahriin, mutta juuri tällä hetkellä juon Täydellistä Spätburgunderia. Kirjoitan seuraavaksi siitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *